2010-09-29

Aj aj, min höft, vad ska jag göra? Natten mot måndag låg jag nog mest troligt på samma sida hela natten, därför jag har ont. Har försökt att inte sova på den sidan nätterna efter det, så jag förstår inte varför det inte går över!?!

Tog en prommis med Anna och Maja till Anderstorp idag för att besöka knuten (öppen förskola). Det var faktiskt riktigt trevligt! Kul för William att träffa andra barn och kul för mig att träffa andra mammor. Så det blir nog så att vi far dit på måndagar och onsdagar:)

Var meningen att det skulle bli träning ikväll men det hoppar jag över för att vara snäll mot höften.. Måtte det gå över snart!!!

Bakning blev det igår så det stod härliga till. Chokladbollar, dumlekakor, muffins och chokladkaka med kokosknäck. Nu är frysen FYLLD. Fick slänga lite av det som var i frysen (som ändå inte kommer att ätas upp) för att få plats med alla kakor. Härligt att det finns fika att bjuda på om nån skulle komma på besök:)

Mammas lillprins


2010-09-28

Igår var Williams farfar och hans Carina här och tog hand om William medans jag skakade fläsket på 360 och Matte fixade nån släp. Då jag kom hem fick jag se att älsklingen kryper, inte drar sig fram som han brukar. Han har alltså lärt sig att man måste flytta även armarna för att ta sig nån vart. Får se hur många gånger till vi kan vara på MammaBarn träningen.. Känns sisådär att ta med han dit och så kryper han omkring överallt.. Vi får se hur det blir med den saken:)

I fredags var det Frikväll... Familjen Brännström/Eliasson kom hit och åt tacos sen gick vi ner till den stora staden för att ta del av alla erbjudanden och även presentkortsregn. Jag fick ihop lite över 100:- tror jag och Anna fick ca 400:-, snäll som hon är sa hon att vi ska dela på kosingen och köpa nått fint till våra småttingar:)
Jag hittade mig en jätte fin vinterjacka på Intersport, priset var väl kanske inte lika fint med under kvällen fick man 20% på valfri vara så det blev inte så farligt ändå, och min älskade sambo sponsrade, så jag sparade många hundralappar. Sist jag köpte en vinterjacka är ca 6-7 år sedan så det var helt klart värt det. Får se till att använda denna jacka lika länge:)

Idag har vi inte gjort mycket alls. Bara busat och lekt, och lite tvätt har blivit vikt. Meningen är att jag ska träna i eftermiddag men jag känner mig inte ens lite peppad på det.. Tror bestämt att jag hoppar över det idag. Kyl och frys behöver fyllas på så jag tar nog med min la famillia för en storhandling istället.

Tror faktiskt att jag ska baka lite ikväll, frysen behöver fyllas på med gosaker:)




Badhuset

Igår åkte jag, Matte, William, Anna, Jörgen och Maja på edda för att bada. Allra första gången för William och Maja. Maja vad glad och log mest hela tiden, William var mer skeptisk men han verkade inte tycka att det var tråkigt i alla fall.

Idag har alla framkallade kort fått sin plats i sina album, skönt att denna omgång är klar, snart kommer nästa. Får framkalla med jämna mellanrum så det inte blir så mycket. Men jag ska väl inte klaga då Anna framkallade drygt 700 bilder.

På eftermiddagen var det dax för mig att dra mig ner på 360 för lite powerstep. Åh vad jobbigt det var, men så härligt efteråt!:) Men jag måste lära mig att äta långt innan passet eller efter, maten höll nästan på att komma upp idag. Var tänkt att jag skulle köra ett core-pass efter men det skippade jag med anledning av att passet är mag- och rygg träning.

William sover, jag har precis sett Idol och Matte och hans bror är i garaget och skruvar eller vad dom nu gör. Nu då? Sängen? Jag är riktigt trött men jag vill ju se Välkommen åter på 4an. Får försöka hålla mig vaken helt enkelt.

William myser hos pappa

Maja myser hos sin pappa

Sitter på stolarna i poolen

 

Redo för sina pyamasar

 

 


2010-09-19

Stora valdagen är kommen. Självklart gick jag upp på Norrhammarskolan och använde min rätt att rösta. Vad jag röstade behåller jag för mig själv. Vet knappt om det blev rätt. Det började med att jag gick in, visade mitt röstkort, fick tre kuvert och gick till ett bås. När jag står där undrar jag vad jag ska göra. Vad ska jag skriva på? Frågar en av dom som "jobbar" där -"ska man ta med sig lapparna som är där ute"? Han flinar lite och säger ja. Alltså kan dom inte ha en skylt där ute som beskriver hur man ska göra. Är det meningen att man ska veta det första gången man röstar?! Men nu är det bara hoppas på att dom jag röstat på vinner:)

Efter det gick jag och William ner på stan medans Matte och hans bror var iväg och körde lite cross. Dagens inköp blev nya träningskläder så nu längar jag som bara den till kl 19 imorgon då det vankas aerobics.

Igår spenderades dagen mestadels i bilen, känns det som. Matte och hans bror skulle till Piteå och kolla på en cross. Jag och William ville såklart följa med i hopp om ett besök i staden. Titt på crossen blev det men eftersom att pojkarna var så sega på att bestämma sig om dom skulle köpa den så hann alla affärer stänga. Och ja, cross köp blev det. Så nu är man väl en ensamstående mamma på helgerna då. Men det är ju bra att han har något han kan roa sig med i alla fall:)

Just nu sitter vi och ser Date Night. Ganska bra faktiskt, även om jag missade en stund då jag nattade våran lilla skatt. Men han somnade ganska fort ikväll, det berodde nog på att han fick bada innan kvällslällen (vällingen). Han kanske skulle ha fått bada varje kväll innan läggdags, fast det är nog ingen bra idé, då torkar väl hans hud ut. Nä, det får räcka med två gånger i veckan:)
På tisdag ska William få fara på badhuset för första gången. Vi får väl se om det kommer att vara nått vatten kvar i poolen som han plaskar:) Så nu måste jag dra mig ner på stan imorgon och köpa en badbyxblöja, eller vad det nu heter.

 

 


2010-09-13

Då var det måndag igen då. Fy vad tiden går fort, även fast man är mammaledig. Men det är klart, dagarna fördrivs ju på ett annat sätt nu än då man inte hade barn. Men det är så mycket roligare nu. Vad gjorde man innan? Livet har nu en helt annan mening och jag älskar det!

Jag kan ju berätta lite om helgen.
Fredag - Anna och Maja kom hit och umgicks med oss. Vi gick en snabb vända på stan medans dom två små sov. Sen var det meningen att vi skulle gå ner till älven och ta lite fina bilder på våra älsklingar men vi ångrade oss och gick till nordanå-lekparken istället. Där blev det en del bilder. Vi åkte ruthkana och gungade. William gillar verkligen att gunga så dit ska vi gå fler gånger. Även Maja tyckte om det, men vilka barn tycker inte om att gunga?:)
Sen blev det hem och göra middag, tacos. Det är nog standard här på fredagar, och aldrig blir vi less heller, det är ju så gott:) På kvällen hände det inte så mycket. Vi la oss i sängen ganska tidigt för att se tv där istället för i soffan. Det är ju ganska mycket mysigare att ligga nerbäddad i en skön säng och se tv.

Lördag - Min tur för sovmorgon, skönt var det. Men jag känner att kroppen börjar vänja sig vid att stiga upp tidigt på morgonen då det inte är så lätt att sova länge, jag gav upp vid 9.. Sen kom Anna och hämtade upp mig vid 10 för att vi skulle åka på klädbytardagen på travet. Hittade två par byxor, tre tröjor och två par varntar, jag tror att det var allt. Jag hade inte räknat med att jag skulle hitta mer heller, jag är rätt kräsen, fast det var ganska mycket som var urtvättat och noppigt.
Efter det blev det kalas i Kåge för Mattes moster, mycket trevligt!
Senare på eftermiddagen åkte jag och William till mamma för en myskväll då Matte for vidare på party.

Söndag - Mattes tur för sovmorgon. Han sov heller inte så länge, men kan ju bero på att han inte mådde så bra:P Halva förmiddagen spenderades i soffan och då det var dax för William att sova en stund så la vi oss alla i sängen för att se Californiacation, William somnade efter en stund, likaså jag. Måste säga att det var skönt att sova lite på dagen, var längesen sist. Sen fick jag order om att åka på krysset och handla bakismat.
Jag skrev veckans handlingslapp, lika roligt som alltid, eller inte. Men lite roligare var det att kolla bland en massa recept för att göra mat till William. Så på fredag blir det storkok med Anna. Bara hoppas att han tycker om mammas mat. Köttfärssåsen jag gjorde åt han sist vägrade han äta, men mest troligt berodde det nog på att det var rotselleri i den, det gav en ganska kraftig smak så den skippar vi denna gång:)

Måndag - Vi tog oss en liten morgonprommis förbi polisstationen för att höra om hur lång tid i förväg vi bör göra Williams pass innan vi åker till Egypten. Det tog visst bara en vecka.. Sen räcker passet i hela fem år. Trodde inte alls att det räckte så länge för små barn, jag menar dom förändrar ju sitt utseende lite mer än vuxna. Så det blir att göra passet i februari då vi åker i mars. Det ska bli så skönt att få komma iväg och sola och bada och bara vara.
Sen blev det som alla andra måndagar, veckohandling.
Ikväll har jag varit och tränat, aerobics. Det var roligare och jobbigare denna gång då man lärt sig stegen från förra gången så det gick ju att ta i lite mer idag.

 

 

 

 

 

 


Ett år sedan

Idag är det ett år sedan begravnigen. Lite mer än ett års saknad! Massor med frågor, många varför. Även om jag inte får träffa dig igen så finns du i mina tankar och i mina drömmar varenda dag!

Jag ÄLSKAR dig storebror!


2010-09-09

Idag var det dax för MammaBarn-träning med Anna och Maja igen. Trots att alla som är där har med sig sina bebisar så går det riktigt bra. Tur att William är så snäll som låter mamma träna hela passet. Det blir väldigt få avbrott för att ge han en leksak eller så.
Efter det gick vi hem hit och gav dom små trollen lite mat sen ner på stan för att mätta våra egna magar. Ett par byxor och ett fotoalbum blev dagens handling.
Det blev även en liten promenad till Bibo och sen till pappersgrossisten.
I eftermiddag har vi (jag och William) varit hos mamma och pappa och ätit palt, gott som vanligt!!:) Sen fick William "krypa" runt på golvet och springa runt i gåstolen. Det är ju lite mer plats för han att röra sig på där än vad det är hemma.

Imorgon, om det är fint väder, så ska vi ut med Anna och Maja och ta lite fina bilder på barnen och och kanske oss själva:P Sen kanske det blir en god lunch på gräset någonstans.

Söndag

Fick sovmorgon imorrse då jag och Matte sov i Tobias gamla rum och William sov med mamma i storsängen. Det var rätt skönt, förutom jag hade världens oskönaste kudde. Det kändes ungefär som att sova utan kudde, vaknade flera gånger och knycklade till den..
Matte for hemåt efter frukosten och då började jag och mamma rensa skrubben. Gick bra till en början då William roade sig i Joels rum men sen blev det tydligen för tråkigt. Dom senaste dagarna har ingenting varit roligt. Han ska roas alla vakna timmar. Det går inte bara med hjälp av en massa leksaker, han ska roas av mig eller Matte. Med andra ord hinner man inte så mycket annat. Dom två tänderna som har varit på väg och har kliat och gjort ont för han har ju kommit upp så dom ska ju inte göra ont längre. Får hoppas att det bara en fas eller något så att det går över. Då han inte brukar vara så här känns det som att något inte "står rätt till".

Imorgon blir det veckohandling. Men vad ska man äta i veckan? Känns som att man äter samma saker varje vecka. Någon som har nått bra förslag? I detta hus är det verkligen idétorka.
Imorgon kväll blir det träning igen, och jag längtar. Vilken härlig känsla:)

Ny design

Jag är hur nöjd som helst med min "nya blogg". Det blev hur fint som helst. Mycket finare än vad jag någonsin kunnat tänka mig!!! Tack snälla Maria! (http://filipanics.blogg.se/) Du får lära mig hur man gör när ni kommer hit, så ska jag lära dig hur man vinner i kortspel;)

Idag gick vi ner hela familjen på stan. William fick sig en ny fin jacka. Efter det gick vi på Allstar och åt lunch med Roger, Carina, Micke och Antonia. Tack så mycket för maten!!:) Var faktiskt riktigt fint och frächt där!! Dit går vi nog fler gånger:)
Efter det gick vi hem och packade lite saker till William som skulle få vara hos mormor och morfar. Vi hade egentligen inte bokat in nått ikväll men momme ville rå om William så vi for och bowlade med Joel och Therese. Som vanligt var jag sämst men det är lika kul ändå. Inte alla som vinner en glass;)

Nu är vi hos mamma och pappa, vi ska sova här. Vi har oljat in bordet och stolarna hemma så det får torka i fred. Är inte så roligt att äta vid rumsbordet.. Men är så mysigt här så!!:)

Fredag

Ja, nu var det helg igen då. Denna dag har spenderats på stan en snabbis. Skulle kolla om det fanns nån klipptid, men så klart fanns det ingen. Måste klippa mig, är så less på håret! Får göra ett nytt försök till veckan då.

Efter det besökte jag och William Solbacken för en titt på Barnenshus, dessvärre utan fynd, sen en sväng på Maxi för helghandling.
Nu har vi precis ätit tacos, åh det är gott, jag blir aldrig less:) Matte tar hand om disken och William sover, äntligen! Han har varit arg, sur och lessen mest hela eftermiddagen. En blandning av ont i munnen och trötthet.
Ikväll ska det ätas blåbärspaj, smarrismarr:) Sen får vi väl se om tvn har något att erbjda..

Träningsvärk i hela kroppen, det är vad jag har. Hade inte väntat mig något annat heller. Efter ett hårt pass i onsdags och MammaBarn träningen igår så ska det kännas. Det är riktigt skönt att det är igång i alla fall, bara hoppas att jag nu håller i detta.

 

Om du bara visste hur älskad du är lilla hjärtat!

Du betyder ALLT!!

 


RSS 2.0