100 dagar

Idag är det bara 100 dagar kvar tills det är beräknat att vår lillälskling ska titta ut till oss. Det är helt otroligt! Imorgon är det tvåsiffrigt!! Det känns nästan ofattbart att vi "snart" få träffa vårat hjärta som vi älskar så innerligt redan, hur ska det då inte bli när han kommer till oss, obeskrivligt!!!

Fick veta tidigare i veckan att jag ska få en liten kusin i maj, ska bli såå roligt!!
Mamma ska bli mormor och min mormor blir farmor för första gången!=)

Tänkte att det skulle få bli plättar till middag, men mjölet är slut.... Ids inte gå och handla det heller. Men jag och Matte ska på stan för att försöka hitta nå kläder som man kan ha på sig på lördag, så då blir det mat på Subway.






V.26

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.
(se.babycenter.com)

Vi var hos barnmorskan förra veckan. Fick höra lillhjärtat för första gången, vilket var hur mysigt som helst!
Hon tog lite prover och så, allt såg jätte bra ut förutom att mitt järnvärde låg lite i underkant.

SF-mått: 24
Hjärtslag: 140























Trött!!

Att man kan vara ständigt trött? Jag skulle kunna sova dygnet runt, inga problem alls.
Var trött i början av graviditeten också men det gick ju över. Nu verkar tröttheten ha kommit tillbaka för att stanna. Har börjat äta järntabletter nu få hoppas att dom gör mig piggare. Är bara inne på 3e tabletten än så effekten kommer väl så småningom, får jag hoppas!

Jag har längtat efter pannkaka med grädde och blåbärssylt hela veckan och idag fick jag äntligen det! Åhh så gott det var!! Har sedan middagen legat i sängen och sett tv för Matte har ockuperat vardagsrummet med tvspel.
Har sett Unga Mödrar och 2½ men. Nu är det Singing Bee men jag tror att det blir att se Mammas Pojkar istället.

Imorgon har jag kortdag på jobbet, slutar redan kl 14.00 och efter det beger jag mig raka vägen till frissan. Åh så skönt det ska bli att få klippa bort allt det nötta och få en frisyr!! Minns allvarligt inte när jag klippte mig sist.
På kvällen beger vi oss nog mot mamma och pappa. Mamma ska få hjälpa mig att färga håret. Sen blir det kanske att kolla igenom lite bebiskläder också, se vilka vi kan tänka oss att använda.

Nä nu blir det vindruvor och Mammas Pojkar.

???

Många frågetecken har förföljt mig ett tag nu. Jobbigt är det.
Varför? Varför? Varför?
Alldeles för många frågor har innehållt just det - varför......
Ikväll har jag fått svar på en väldigt stor del av mina frågor. Det är hemskt, men så otroligt skönt att få veta just varför.




V.24

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.
(www.se.babycenter.com)

 


Ledig med lön...

Sovmorgon imorrse, skönt!=) Vi åt frukost och begav oss sen ner på stan. Matte var taggad på handla, men hittade ingenting så peppen var inte med länge.
For hem och åt lunch. Dolt nummer ringer i min telefon. Fan tänker jag, det var idag det var ändrat till att jag ska börja 12, nu undrar dom var jag är. Men icket. Tydligen var det jätte stökigt på jobbet så de hade ordnat så att jag skulle byta med en personal på avdelning 3 och vara där istället. 
Då jag varit där ca 30min kommer Linda in och säger att hon har pratat med chefen som bestämde att jag fick vara hemma i helgen med lön. Vilken lättnad! Tror att det var sista gången jag var på avdelningen på ett bra tag nu. Får ju veta till veckan vart och när jag kommer bli förflyttad. Allt känns bättre än att vara på avdelningen just nu!!
Hoppas att det gick bra med huvudet Linda!!!

Kvällen fick spenderas i gott sällskap med hockey, pizza på Dallas och fotboll istället, och inte gjorde det nått!
Ligger nu i sängen och ser 2 fast 2 furious som jag garanterat kommer somna till alldeles strax.

Sov gott!


Planeringsdagar

Har haft två långa planeringsdagar med jobbet. Skönt att dom är över! Kan inte förstå hur jobbigt det faktiskt är att sitta en hel dag. Onsdagskvällen avslutades i alla fall med mys på Friskvårdskompaniets Relaxavdelning. Tack för en trevlig kväll kära kollegor!

Igår var jag riktigt trött när jag komme hem, Matte likaså. Vi åt middag sen får jag till Kim och hämtade två filmer Johan Falk - National Target och Johan Falk - Leo Gaut. Såg bara den första filmen igår, tyckte att den var riktigt bra faktiskt!! Undrar om det är så bra för bebis att jag ser sånna filmer?! Filmerna är ju så spännande, blir alldeles uppspelt. Hehe, men det är nog ingen fara, finns ju värre saker=)

Blir att se nästa film ikväll - Leo Gaut. Hoppas att den är lika bra!
Men innan det ska vi äta lite middag sen fara på Edda och vara duktiga och simma en stund. Sen skulle jag ju hemskt gärna vilja se Idol, så filmen kanske får bli efter det....

Imorgon drar helgens arbete igång. Hoppas att vi har det lugnt på jobbet!!
Nästa vecka får jag veta vart jag blir förflyttad och när, ÄNTLIGEN!!!!

Var upp på barnmorskemottagningen igår efter jobbet, hade hört talas om att det är en föreläsning på måndag. Så jag anmälde oss - förlossning, smärthantering och amning. Så då ska vi dit och lyssna.

Nu ska jag se om jag hittar något att äta till lunch...

V.23

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat.
(se.babycenter.com)



 

Var som sagt till Umeå igår och tittade på vårat lilla underverk. Nu vet vi också vad det är för kön. Skriver inte vad det är här för finns några som inte vill veta. Hur mysigt som helst att få se lill*n igen!! Skulle kunna roa mig med det hur ofta som helst, skulle aldriig bli less!

Efter det åkte vi in till stan. Hade tänkt hitta mig några mammabyxor, men hittade såklart inga. Eller jo det gjorde jag väl men kommer växa ur dom inom kort och det fanns ingen större storlek. Får hoppas jag hittar några här hemma då..

Köpte dock två jätte fina tröjor, så det blev jag nöjd med. Sen slank det ju ner ett och annat bebisplagg också!

Efter stadsrundan tog vi bilen och åkte vidare till Mattes bror för att hälsa på och sedan vidare till min syster.

 

Idag söndag vaknade vi upp till regn och rusk. Matte klev upp innan mig och såg klart Prison Break. Han kom sen och väckte mig. Jag klev upp och vi åt lunch och såg filmen Prison Break - The Final Break. Rätt bra faktiskt, även om jag inte följt med i serien.

Efter det bestämnde vi oss för att fara och hälsa på Mattes mormor. Bakade en jätte god kaka där som vi fikade sen gjorde vi pannkaka till middag, med nykokad blåbärssylt och grädde.

Nu ligger vi sängen och tittar på vår lånade tv, riktigt mysigt!!




Inlåst

Ligger i soffan och ser den nya serien på Tv4. Ett gäng unga killar som frivilligt går in i ett fängelse. Det verkar ganska bra faktiskt, intressant!

Matte hälsar
(2 dagar kvar till Umeå)




RSS 2.0