Säng!

Var på stan idag för att försöka fynda något på rean men hittade ingenting! Trist men vad ska man göra. Finns inte så många "vanliga" kläder som passar och på mammaavdelningen är det bara samma saker som man kollat på sedan man vart gravid. Nä ska bli skönt att kunna ha "vanliga" kläder snart igen!
Var in en sväng på Babyproffsen för att se om dom hade nått på rea, men icket.. Köpte i alla fall ett spjälsängsskydd och ett bäddset, vart så fint så:)




SNÖ!!

Har det kommit så mycket snö på en gång någon gång förut?!? Då vi vaknade imorrse var bilen nästan översnöad. Då var det ju bara att skotta.. Men vi gick inte ut förrän vid 15.00. Skottade så vi tog oss ut till vägen. Sen fick vi låna Mattes pappas snöslunga. Tog då oss två timmar att få bort all snö! Hur lång tid hade det då inte tagit om vi skulle skotta allt med spade?!?! Massor mer med timmar och kanske en förtidig bebis, vem vet.. Nä, han får stanna minst till på fredag i alla fall, men gärna en månad till:) Helt obeskrivligt vad vi längtar tills vårat underverk tittar ut till oss!!!











 


V.35

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.







Barnmorskan och läkaren

Igår vad det dags för ett ytterligare besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut även denna gång. Lillskrutten har lagt sig med huvudet neråt, så nu är han startklar, men han får vänta med att komma till efter nyår i alla fall.
Magen hade bara växt en centimeter sedan sist jag var där, men då magen sjunkit ner var det inte så konstigt.
SF-mått: 30
Hjärtljud: 150slag/minut

Idag har jag varit på ett läkarbesök på grund av att jag får så ont i ryggen och i magen vid revbensbågen då jag sitter. Han trodde att det var en nerv i kläm, vilket jag med trott och att förlossningen säkerligen kommer att bota detta. Så med andra ord får jag stå ut ett tag till.
Frågade även om jag kommer att få ta ryggbedövning då det är dags på grund av min tatuering och det skulle gå bra, så det kändes skönt. Vet ju inte än om jag kommer att vilja ha den men känns bra att veta att jag får om jag skulle vilja, skulle nog bli besviken annars.
Sedan fick jag även ett mindre glädjande besked. Massa undersökningar som ska göras så jag hoppas att det inte är någon fara!! Men man kan inte låta bli att oroa sig, fast är skönt att någon tar en på allvar!

Hoppas ni får en bra dag i denna kyla!!

Toapapper

Någon som vill köpa toalettpapper? Clemensnäs hockey -94 säljer
"Serla" 24 rullar för 160:-


  


Onsdag

Idag är det onsdag vilket betyder att det snart är helg. Fast det spelar väl egentligen ingen roll, är ledig ändå, men inte Matte.
På fredag blir det fest med Mattes jobb. Vi ska vara långt bort i ingenstans, mellan Sandfors och Nyheden om jag inte minns fel? Det bli säkert jätte trevligt.
På lödag åker Matte till Umeå för att se MMA, och vad jag hittar på återstår att se. Sen på söndag ska vi på luciafika hos Roger och Carina, mys.

Igår var jag till mammas kusin på ljusparty, härligt med ljus i dessa tider! Det fanns jätte mycket som var superfint, men svin dyrt!! Hittade en sak som jag skulle kunna tänka mig att köpa men den finns inte att beställa föränn i januari. Ska vänta och se, kanske är jag lika sugen då, och då kanske jag beställer den.

Nu ska Matte få berätta vad dom pratade om på "pappaträffen" i eftermiddag, spännande!!=)


Ta vara på de ni älskar, imorgon kan det vara försent!!

V.32

Idag går vi då n i v.32. Det är den 6e december vilket betyder att det är exakt 2 månader tills bebis är beräknad att komma ut till oss. Det är helt otroligt hur fort tiden har gått!!!

Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

(se.babycenter.com)


Barnmorskan

Kom för en stund sedan hem från barnmorskan. Hade med mig mamma (blivande mormor).
Allt såg bra ut även denna gång, vilket är skönt.
Mitt järnvärde låg nu för första gången på ett normalvärde 116, känns skönt. Känns även i kroppen då jag känner mig piggare. Hon sa att jag inte behöver äta järntabletterna mer men jag ska nog göra det i alla fall, bara tills dom jag har är slut, för att hålla värdet uppe.
SF-mått: 29
Hjärtljud: 154slag/min

Fick även boka in en läkartid då jag inte kan sitta så länge för jag får ont i magen och i ryggen. Får se om han kan hjälpa mig på nått sätt.. Annars må det väl vara, bebisen kommer ju snart och har jag stått ut till nu klarar jag mig nog några veckor till också..

Ikväll, vad händer då? Ingen aning faktiskt.
Äta pizza ska vi göra i alla fall, så mycket vet jag, sen blir det väl kanske att se Idol.

Ledig!

Idag har jag då jobbat för sista gången på mycket länge. Det känns så skönt att få vara ledig, men samtidigt så kanske det är skönt några dagar sen är man less?!?! Fast i och för sig så finns det ganska mycket att göra under december, värre lär det bli i januari, den månaden lär bli lång, väntans tider!!
Bakade dumlekakor och ischoklad till jobbet då det var sista dagen, och det var såklart uppskattat, roligt!!:)

Helgen som var..blev inte mycket tid hemma.. Åkte till Luleå i lördags för att fira farfar som fyllde hela 80år. Blev där hela dagen!
Och i söndags begav vi oss lika långt söderut, närmare bestämt till Umeå. Hälsade på brorsbarnen Stella, Asta och Elis och såklart deras mammor. En riktigt mysig helg är vad det har varit!:) Nu hoppas jag att det inte ska dröja lika länge tills vi ser dom nästa gång. Förhoppningsvis kommer dom upp och hälsar på mellandagarna, hoppas hoppas!

Ikväll då.. ska nog se julkalendern, missade avsnittet igår så måste se ikapp. Kanske är barnsligt att se julkalendern då man är 21år men jag har sett den varenda år och det hör julen till!

Imorgon är det dax för ett besök hos barnmorskan, får se hur mycket magen växt sen sist och självklart höra lilla hjärtat slå, det är såå mysigt!!

Ne nu blir det som sagt att se julkalendern, innan avsnitt 3 börjar på tv.

RSS 2.0