Helg

I fredags var Matte ute på grabbkväll med middag och godsaker. Jag och William åkte då till mamma och pappa för att hälsa på. Vi åt också lite godsaker och såg Göta Kalan 3. Den var inte så bra som jag hade hoppats på, det hände inte så mycket... Var där till ganska sent. Matte ringde vid 00 och undrade vart vi var.. Åkte då hem igen och hämtade upp Matte för att fara på Scania och byta tillbaka till våran bil då vi hade lämnat den där och åkt med mamma hem för att pappa skulle ta sig hem på natten.

I lördags åkte vi på Forslund då vi hade fått nys på en bil som en som jobbar där skulle sälja. Vi tyckte den var super fin båda två men vi ville fundera en dag till. Sen åke vi hem och lyxade till det med pizza till middag. Efter det åkte vi på Hemmakväll och hyrde It´s complicated (super bra) för att sedan åka vidare till Williams farfar och Carina för att se den.

I går var det morsdag, min första. Blev överasskad med frukost på sängen av Matte (William sov ute i vagnen) fick en jätte söt nalle där det står världens bästa mamma och en mugg med hjärtan på och så stod det mamma. Vi gick ner på stan en sväng och sen gick vi korta broarna och sen hem till Mattes mamma för att fira henne (tack för det goda fikat). Sen smet vi iväg en stund för att åka och provköra bilen. Vi blev inte mindre förälskade då.. Vi bestämde oss då för att köpa den.
Vidare åkte vi till min mamma och pappa för att äta grillat och marngswisch till efterrätt, smarrigt!! Mamma fick lite blommor och en hårtork, då hennes är värdelös!! Kul att hon blev glad:)

Mamma, min mamma. Hon är nog den finaste människan som finns på denna jord! Jag älskar henne så oerhört mycket. Hon ställer alltid upp då man behöver henne, väldigt sällan man får ett nej, om någonsin?! Vad hade jag gjort utan dig?! Den finaste mamma och mormor man kan ha, tack för att vi får ha dig i våra liv.
VI ÄLSKAR DIG!!

Idag åkte jag och Willam och hämtade våran nya fina bil. Sen bar det iväg till Skelleftehamn för att visa upp pärlan. Mamma och pappa hade ingen aning om att vi köpt en (var väldigt svårt att hålla sig, men det gick). Dom blev rätt överasskade, men tyckte att den var jätte fin!! Så nu har vi en bra bil att åka med ända ner till Malmö i sommar. Det blir bil istället för flyg. Det var snuskigt dyrt! Och nu tänker ni säkert hur ska det ska gå för William?! Men jag tror att det kommer gå jätte bra. Vi ska stanna ofta och sova över i Stockholm. Känns nästan bättre att   åka bil annars måste vi flyga två gånger för att ta oss till Malmö, alltså lyfta och landa fyra gånger, blir nog nästan ännu jobbigare. Sen får vi ju se så mycket mer än om vi flyger.




Header

Bry er inte om headern.
Jag har äntlingen fått rätt photoshop installerat. Har försökt mig på att göra en header men får den inte i rätt storlek hur jag än gör. Någon som kanske vet hur jag ska göra?!?!
Ska försöka mig på det senare ikväll igen får se hur det går då.

Snart kommer mamma hit så då ska vi gå ner på resebyrån och boka flyg till Malmö i slutet av juli. Då är det tänkt att vi ska ner och hälsa på morfar och hans familj. Vi är fem generationer igen så måste ju dit och ta kort:)

Testpilot

Glömde ju skriva att jag och Matte har anmält oss till att vara testpiloter. Om vi får bli det får vi hem en systemkamera av märket Canon för att fota under en månad. Man förbinder sig till att fylla i ett formulär om kameran efter testmånaden. Så har vi turen med oss och får göra detta får vi även behålla kameran.
Anmäl dig du också
http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Föräldrarträff

Igår blev det att ställa väckaren på 7, men vi snosade till 7.30, himla skönt!! Gjorde det för att ändra Williams mattider lite. Annars hade det blivit så att han skulle äta mitt i träffen. Så han åt sista gången i går kväll kl 21. Var ganska skönt att få lägga sig i tid för en gång skull!

Som sagt, föräldrarträff på BVC igår. Det var jätte roligt att få se alla bebisar, tidigare såg man ju bara alla stora magar. Alla mammor och pappor var där...utom Matte. Men så går det om dom lägger det kl 15. Folk jobbar ju!? Klart det går att ta ledigt men det funkar ju inte alltid.
Men det var trevligt ändå. Bebisarna var allt från 6 veckor till 4 månader. William var snäll och glad hela tiden. Han hittade sig en liten tjej som han flörtade med. Han pratade på så hon fick inte en syl i vädret, hon fick skratta åt han istället, han kanske berättade nått intressant.

Efter träffen gick vi hem igen för att äta middag sen tog jag cykeln till 360tc för att träna ett pass barbell. Kändes inte som att jag var på topp.. Det gick lite trögt men jag tog mig igenom passet ändå.
Väl hemma väntade en lång och härlig dusch, att det kan vara så skönt!?:) Sen la vi oss alla tre i sängen för att se Kommisarie Winter. Det var nog inte del 1, fast man fattade ändå. Så nästa måndag kl 21 vet jag ju vad jag gör, ser fortsättningen. Det var riktigt spännande!

Mulet idag, och det ska väl fortsätta vara så i veckan.. Ja, då kanske man ska passa på att plocka undan lite här hemma, vilket inte är så roligt då det är sol och varmt.






Sol sol strålande sol

Vilken värme det har varit dom senaste dagarna. Inte brukar det väl vara så här varmt i maj redan? Inte vad jag kan minnas i alla fall.. Men jag klagar inte, riktigt skönt har det varit. Men det känns att man inte riktigt är van värmen.

I torsdags åkte jag och William för att hälsa på Linn och Maya. Vi gick till BVC för att Maya skulle mätas och vägas. Sen tillbaka hem till dom för att grilla hamburgare, mumsigt! Vi satt ute i värmen ett tag men sen blev det dags för de små att äta så då gick vi in och svalkade oss lite. Tack för en jätte trevlig dag!!:)

Igår var det även då varmt. Vi gick ner på stan för att handla lite till middagen sen fick William äta. Efter det fick han sova i vagnen medans jag tvättade bilen, som för övrigt inte är så ren längre. Kändes ohult att gå in och städa efter det så jag tog ut en filt så vi la oss på gräsmattan och myste och låg där ändå tills Matte komme hem vid 4, riktigt skönt!
Då var det bara börja med maten, som blev tacos. Mamma och lillebror Joel kom hit och åt med oss, eller ja efter oss eftersom dom kom lite senare. Joel stannade kvar här för att vi skulle vidare till Kåge för att köra/åka lite vattenskoter. Hur mysigt som helst var det. Ca 20 grader och strålande sol. Var faktiskt inte så kallt i vattnet som jag trodde att det skulle vara, hela 16 grader var det. Även Kim var med oss, men tråkigt nog gick inte hans skoter som den skulle, så blev inte så mycket åkning som vi tänkt oss kanske. Efter det åkte vi på Maxi för att handla kvällsgott och sen vidare till Williams farfar och bonus farmor för att hämta upp William som varit där under tiden vi var i Kåge. Sen blev det hem och hälla upp det goda i skålar som vi mumsade i oss. Speed 2 började 21.30 så den såg vi. Någon som var trött var Joel, han sov innan kl 22, sötisen. Han sa att det var hans lyckodag:)

Idag.. Upp med tuppen, eller ja kanske inte.. 8.45 vaknade William och ville ha mat. Måste faktiskt erkänna att det är rätt skönt att han sover så länge på morgonen. Jag gillar verkligen inte att kliva up tidigt. Är hellre vaken en timme längre och sover längre på morgonen än att lägga mig tidigare och kliva upp tidigare, även om det blir samma timmar.

Aja, vi dolade på lite här hemma, åt lunch och så. Sen kom mamma och lillebror Tobias hit. Joel åkte hem med mamma, William lika så. Det blev ännu en dag med vattenskotern. Dock var det inte lika bra väder idag. Jag skippade åkningen, det blåste så kallt. Men Tobias och Matte struntade i det och trotsade vädret. Vi var där i någon timme och det blåste ganska mycket, fick ont i öronen, skulle ha haft med mig en mössa!
Efter det åkte vi hem hit och grillade kyckling och gjorde klyftpotatis. Sen åkte vi vidare till mor och far min. William hade varit go och glad hela tiden, älsklingskillen min!

Nu ligger William på soffan och sover. Ska snart göra mat åt han sen väntar sängen.
Just ja, det är Mattes natt i natt. Så nu ska han ligga bredvid William så jag får sova, och med det väntar en sovmorgon:) Ganska skönt att Matte inte är en sån som sover ut. Eller jaa, inte som jag i alla fall. Sover han till 9 så är han nöjd, medans jag gärna sover till 10-11 nån gång:)










Dop och skratt

Ja, nu är det längesen det skrevs någonting här. Men det är befogat. Vi har haft väldigt mycket att göra i och med att William döptes i lördags. Så det vart mycket bakning och planering förra veckan.

I fredags åkte vi till mamma och pappa för att baka alla tårtor som skulle göras. Dom har större kök än oss, hade blivit väldigt trångt att baka allting här hemma. Började med att göra en marängtårta, vispade utav bara den för att det skulle bli bra, blandade ihop allting och in i ugnen. Tog ut den då den skulle vara klar. Och tror ni den blev bra? Svar nej. Den blev STENHÅRD. Den skulle även delas på mitten för att få en botten och en överdel, och det hade aldrig gått eftersom den även var för låg. Tillslut kom vi på vad problemet var.. "Någon" hade lagt folie i botten av ugnen för att man inte ska behöva rengöra den så ofta. Smart i och för sig men, men ändå lite osmart.. Gjorde inte om samma tårta utan gjorde två andra marängtårtor istället. Dom belv mycket bättre. Fast dom skulle också delas på mitten, men det struntade vi i, vi la fyllningen ovanpå istället, mycket gott blev det.
Då all bakning var klar åkte vi mot stan och församlingshemmet, där fikat skulle ätas, och dukade i ordning för lördagen. (Välj Landskyrkans församlingshem om ni ska ha dop eller så, det var hur fint som helst!!)
Väl hemma igen var det dax att göra pajdeg till två andra tårtor. Men.... Smöret tog slut då vi bakade tidigare på dagen så det var bara bege sg på Statoil för att handla det, sen kunde degen göras.

Den natten hade jag hoppats på att få sova riktigt ordentligt för att vara pigg dagen efter. Men inte gock det som jag ville inte. Låg och grubblade på allt möjligt. Tillslut somnade jag och vaknade av mig själv 7.30, drog mig tills vi skulle upp vid 8.
Då blev det full rulle igen. Gav William mat och Matte tvättade bilen. Sen åkte vi iväg till församlingshemmet igen för att göra klart det sista. Efter det skyndade vi oss hem för att göra oss klara för dopet och sen iväg till kyrkan.

Då vi kom till kyrkan började jag bli lite nervös. Förstår inte varför man ska vara nervös då man ändå känner alla?! Allting gick då bra och William hade inte kunnat vara snällare än han var. Han kollade mest runt på alla som satt på bänkarna och så. Sen till det som förgyllde hela dopet.. Johanna Öhman och Claes Kågström sjäng och spelade "Handens fem fingrar" och "Du är allt". Kan säga att mina ögon inte var torra många sekunder. Oj så fint det var!

Massor med fina presenter fick William. Han fick bland annat en adidas dress, två böcker som handlar om han och en skiva där dom sjunger om William. Han fick pengar, en diamanttutte, en barnläkarbok, barnkammarboken, kläder och leksaker (däribland en vattenskoter).
En del fika blev över, och jag som nästan var rädd att det inte skulle räcka.. Men alla verkade då tycka om det, vad dom sa i alla fall.










Och nu till det roligaste av allt. Igår busade jag lite med William och vet ni vad.. Han SKRATTADE sitt första skratt, inte ett leende med nå pip utan ett riktigt skratt. Åh min älskade lilla gobulle. Kan säga att jag skrattade ännu mer, så det kom tårar.
Tycket det är väldigt facinerande att det händer så mycket på så kort tid, han är ändå bara lite mer än 3 månader och det har hänt så mycket. Helt galet. Ibland skulle man önska att man kan stanna tiden lite.

Måste även lägga in en bild på en ruskit söt kusin som kom till världen 13/5, Amanda.









Torsdag

Denna dag har bestått av ett stadsbesök med Linn och Sofia, och såklart barnen. Sen syndade jag mig hemåt för att ge William mat innan det var dax för oss att åka och besiktiga bilen. Och så trevlig jag var med besiktningsgubben trodde jag faktiskt inte att det skulle bli ombesiktning...... Handbromsen tog inte alls som den skulle och gick dra alldeles för högt. Jahapp.. Blir alltså ingen blocketannons i helgen som vi tänkt oss då. Ska och fixa det där till veckan så får väl lägga ut den efter det då. Känns faktiskt lite i hjärtat att bilen ska lämna oss. Men med en barnvagn och en William i är den FULL!

Mamma och Joel komme hit på eftermiddagen, mys mys. Då Matte rensade sin garderob igår skickade jag med en full påse med kläder till lillebror Tobias, han fick även en jacka och han blev supernöjd. Får hoppas att han kan/vill ha några av kläderna. Bra att man kan ge bort det istället för att kasta:)

Träning har det också fått bli ikväll i form av "aeromix" en blandning av olika dansstilar/aerobics. Men det var nog inte riktigt min grej alls. Ska nog prova på vanlig aerobics igen istället.

Har hunnit med att baka i veckan och gjort mormorsaft. Är faktiskt lite tråkigt att inte få slicka ur skålen. Men vad gör man inte för att komma i några kläder till dopet så man inte ser ut som en strandad säl.... Näe, så illa kanske det inte är, men nästan.

Världens bästa mamma har slingat håret åt mig. Tur det så man slipper gå till frissan och betala MASSOR. Om nån dag har det nog "flytit" ut och inte är lika gult.

Är lite nevös inför dopet. Vet inte varför. Finns ingen anledning, det är ju ändå bara släkt och vänner som är med.. Konstigt det där.

Dax att ge lilleman mat nu sen kryka ner i en varm säng. Matte har en tendens att lägga sig på sin sida då han somnar men då vi kommer in och ska lägga oss ligger han på min sida, och har oftast alla kuddar.... Får se om jag måste peta på han ikväll igen.


Anonym

Gillar inte dom som skickar anonyma kommentarer. Kan man inte stå för det man skriver/tycker kan man lika gärna låta bli!!

Valborgsmässoafton

William sov borta för första gången i fredags. Ojoj så det gjorde ont i hjärtat det gjorde att lämna honom!! Men som tur var (som jag trodde) så hade allting gått jätte bra. Min lilla älskling hade varit super snäll, och dessutom sovit lika bra som han gör hemma.
Våran kväll spenderades i Kroksjön tillsammans med Markus, Emelie, Kim, Joel, Tobbe, Inga och Ingrid. Grillat till middagen och nått glas vin, riktigt gott. Kändes på ett sätt konstigt att dricka alkohol för första gången på drygt ett år, men samtidigt kändes det inte som att det var så längesen.. Skönt att vakna upp på lördagsmorgon och må bra. Det trodde jag inte ska jag säga. Vi gick ner på stan för att köpa en present till Johanna, inte så bra planering från våran sida..Skulle vara där kl 14. Hittade i alla fall ett superfint halsband, och även dopkläder till William, han kommer bli så stilig så. Sen kom mamma med mitt lilla hjärta. Oj så glad jag blev att se han igen, som jag längtat!

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Jag och William tog oss en liten promenad och så gick vi förbi hos Micke. Oj så fint det blir!! Inte så mycket kvar nu innan han kan flytta in. Längtar tills man själv får göra om precis som man vill ha det.
Har även fortsatt att planera inför dopet, skrivit handlingslista och bestämt vad det ska vara för fika. Börjar bli lite nervös nu, är inte ens två veckor kvar. Har skrivit en lista på allt som ska göras innan och vad som ska tas med dagen D. Men något kommer väl att glömmas ändå, som vanligt..

Nä, nu är det dax att ge William mat sen väntar sängen!
Natti Natti









RSS 2.0