Lördagsmys

Ja här hemma är det soffmys på hög nivå idag!!
Vaknade imorrse vid 5 6 imorrse nån gång och hade ont högt upp i magen, lyckades somna om och klev upp med William vid 7.30. Bättre hade det inte blivit i magen, tyvärr. Var nästan som en hungrig känsla så jag åt lite frukost men inte hjälpte det. Tog alvedon och hoppades på att det skulle bli bättre, men icket. Sen fick jag äntligen kräkas (är det värsta jag vet men det kändes som att det skulle lätta i mage om jag fick göra det). Och ja, efter lite lunch och en värktablett till är det snart borta tror jag. Känns inte alls som magsjuka, vette tusan vad det kan vara. Kanske för att jag inte åt så bra igår? Och nej, jag är inte gravid!!

Vi har alltså legat i soffan hela dagen och myst. Blir nog fortsätta med soffhänget hela kvällen också. Matte har precis varit ner på Ica och handlat. Han blev visst sugen på vaniljvisp och daim (fryst) vilket jag aldrig har ätit (tror jag). Ska bli spännande, det låter faktiskt ganska gott.

Igår var det skolavslutning för mina lillebröder. Joel gick ut 1an och Tobias gick ut 8an, stora killarna.. Efter det åkte vi på Båtmuseét och fikade, sen blev det en lite sväng på stan med mormor.
På eftermiddagen fick Matte och Kim för sig att cykla till Kåge och äta pizza. För min och Williams del blev det att åka bil dit. Det går ju inte så bra att cykla med en 4a månaders bebis.. Men nästa sommar, då ska det cyklas:)






1 - Överlycklig att få gunga
2 - Har hittat sina fötter
3 - En sovandes William och en magont mamma
4 - William och momme på examen
5 - Lillebror har äntligen fått sommarlov
6 - Mys på golvet
7 - Äter gröt och mangopuré
8 - Det var roligare att mysa på golvet med mamma än att sova

Vändning...igen

Nu har jag äntligen gjort ett eget YouTube konto så nu funkar filmen på Williams vändning





Nu blir det att se film och kanske äta något gott.. Skriver mer sen, om jag hinner annars blir det imorgon om jag inte glömmer bort det:)


Bibblan

Såg precis att klippet jag la upp på Williams vändning är borta. Gick in på youtube igår, och Joel var inloggad så la in klippet på hans användare och nu har han tagit bort det. Försökte göra en egen användare idag men man skulle tydligen få en kod via sms och jag har inte fått det än....
Ska försöka få ordning på det där och lägga upp klippet igen.

Lägger ner trollet på rygg i babygymmet och innan man ens har hunnit gå därifrån så har han vänt sig på mage. Han gillar dock inte alls att ligga på mage, men rulla verkar ju vara ganska skoj, han blir väldigt sur och man måste gå dit igen för att vända tillbaka han på rygg igen. Kan tillägga att han inte ligger på rygg en lång stund innan han rullar igen och man måste vända på han.

Imorgon blir det ett besök på BVC, ca en månad sen sist, ska bli kul och se hur mycket han växt och hur mycket han gått upp i vikt. Sen blir det att gå ner på stan och se de nyblivna studenterna på torget.

Nu ska vi gå ut på en prommis och sen hem igen för att lillen ska ha mat sen beger vi oss mot Bibblan för en träff med föräldrargruppen. Där är det någon som ska prata om barn och böcker, antar jag.

Myser med pingu

 


Vändning

Fick äntligen Williams vändning från rygg till mage på film. Han vänder sig sällan då man tittar på, allra helst inte då man vill filma det.
Men nu ska ni få se så duktig han är:) Han vägrar dock vända sig från mage till rygg, vilket borde vara lättare, men då parerar han så att han inte ska rulla.
Han vände sig första gången 30/5.






Promenad

Dagen började med.. att vi klev upp så klart, gav William mat men sedan skuttade vi in i bilen för att åka och hämta momme min. Som jag skrev igår skulle hon hjälpa mig att torka fönsterna. Nu är dom rena och fina igen. Gardinerna är strukna och upphängda. Nu är det sommar här hemma, men kanske inte ute? Har varit rätt okej väder idag, men skulle inte skada om det får vara varmare! Men man klagar väl alltid, antingen är det för varmt eller för kallt, man är aldrig riktigt nöjd.

Sen kom Anna och Maja hit. Vi tog oss en promenad till Jacks, jag hade hört talats om att dom hade fina "tunnor" för tvättmedel där, men så klart fanns inte den som jag ville ha. Vi gick vidare till Jysk. Där hittade jag två handdukar som får agera kräkhanddukar, 4:- st, det tyckte jag var riktigt bra. Men allt efter att tiden gick började de små bli hungriga. Då kom vi på den smarta idén att sätta oss längst in bland deras utemöbler och ge dom mat. Vet inte om man får sitta där (mest troligt inte) men det var då ingen som kom och sa till i alla fall. Sen var det bara att traska vidare hemmåt för grillning av hamburgare sedan ner en sväng på staden för att skåda de vackra drottningarna (och prinsarna) som skulle gå på studentbalen.

Imorgon blir det återigen att träffa Anna och Maja. Anna ska kolla på en barnvagn och vill ha två ögon till som ska granska den. Efter det (eller före, beroende på när den visas) ska vi ta oss en tur upp på Solbacken för att strosa runt där, det blir nog mysigt, om vädret tillåter vill säga.

Nu är det dags för mat för mitt lilltroll, sen väntar sängen, är gode trött.









4 månader

Idag blir lilltrollet hela 4 månader. Var tar tiden vägen?!
Vi har i alla fall haft en riktigt trevlig dag med Anna och Maja. Vi gick en långprommis, "medleforsrundan" kallades det tydligen. Sen gick vi hem hit och gav de små lite mat. Efter det åkte jag och William på Ica Maxi för handling. Utöver det vanliga slank det ner barn-gröt, blåbärspuré och mangopuré.
Att bli fyra månader firades med mosad potatis. Till våran förvåning tyckte han inte alls att det var äckligt, verkade som han tyckte det var rätt gott faktiskt.




En tröttis smakar potatis för första gången

Imorgon kommer snälla momme hit och hjälper till att torka fönsterna. (Jag vet, vi har inte så många men det är så tråkigt, och erbjuder hon sig tackar jag inte nej).
Efter det blir det nog mera prommis med Anna och Maja för att sedan skåda de vackra människorna som ska gå på balen. Bara hoppas att det blir bra väder, det ser inte så ljust ut just nu, men bara det inte regnar.
Den värmen vi fick då vi gick på balen lär dom med all säkerhet inte få, måste ha varit 25 grader om inte mer då. Tur man hade smink som aldrig förr.

Nä nu väntar sängen med mina två älsklingar:)
Natti natti


Glassmys

Igår var det någorlunda fint väder på kvällen så vi drog oss mot Kåge för att köra/åka vattenskoter. Vi fick oss även middag av Mattes farmor och farfar, riktigt goda våfflor, sen fika när vi kom tillbaka, tack så mycket. Det blåste lite men vi frös inte alls, förutom om händerna då. Vi körde mot Harrbäcksand och det tog nog inte mer än 20 min. Träningsvärken har smugit sig på idag. Krampade fast mina armar runt Matte igår för att hålla mig fast, så dom känns, även rumpan och nedre delen av magen. Sa det igår att det måste ju vara rätt bra träning att åka då allt fläsk skakar så mycket, och att man håller sig fast. Det lär nog bli fler gånger, det är ju så kul.
Fick även veta att Matte ska vara med i Drakbåtsrodden i år. Vi som hade tänkt guppa i älven och titta på, men då får jag låna vattenskotern istället. Tror nog att Kim hakar på med sin, så slipper man sitta där själv.

Riktigt tråkigt väder idag, som gjort för städning. Vilket jag också hade tänkt mig, men tydligen inte William. Så fort jag la ner han i babygymmet blev han ledsen och när jag tog upp han sken han som en sol. Var bara att underhålla han istället. Hann damsuga i alla fall, den brukar fungera lugnande.

Ikväll blev det glassmys på Ainas med bästa Nina, trevlig pratstund fick vi oss. Tiden sprang iväg fort som vanligt. Skönt att få lite egentid, missförstå mig rätt. Jag älskar William så oerhört mycket, han är det bästa som hänt mig. Men ibland är det skönt att bara få vara Alexandra och inte mamma Alexandra. Kul att få längta efter han också.

Nä nu är det väl bara att bosta gaddarna och he sig i säng då klockan ringer 06.00 imorgon. Hur nu det ska gå.. Vi ska nämligen åka till Älvsbyn och hälsa på lite släkt, kanske inte i det bästa sammanhanget men ska bli trevligt ändå. Sen kanske det blir en liten stadsrunda i Piteå också.


Obegripligt hur man kan älska någon så mycket!!


RSS 2.0