Torsdag 17 november

I tisdags längtade jag efter julen och då fick det bli pepparkakor, julmust och så klart nybakta lussebullar:) Testade att köpa en sån där mix då man bara behöver blanda i vatten, och till min förvåning blev dom supergoda:)


Tisdag 15 november

Igår hade vi fint besök i form av mamma och två av hennes kusiner och två av mina tremeningar. Lunch, fika och massa tjatter, det gillas! Synd bara att det blir så sällan.

Idag tror jag att det blir en sväng på Solbacken för att kolla in lite julklappar, det blir nog trevligt. Men då är det nog dax att vi börjar göra oss klara så Wille får sova under tiden, att gå i affärer är ju inte det bästa han vet om mab säger så:)

Onsdag 9 november

Har jobbat natt måndag och tisdag och insåg att jag inte jobbar igen förrän nästa helg, verkligen långledig!:) Ledigheten startade med att måla väggarna i hallen som inte var målade. Målade om i somras men inte två av väggarna vid dörren då vi skulle tapetsera den tredje men nu har vi ändrat oss angående taperseringen, det blir plankor på väggen istället. Det ska Matte och Kim få roa sig med i helgen.
Morfar och hans fru kommer hit imorgon och stannar över helgen så jag och William ska spendera större delen av helgens timmar hos mamma och pappa för att umgås med dom så mycket som möjligt.

Söndag 6 november

Hipp hipp hurra för världens bästa mamma på hennes födelsedag! Tänker många gånger på att alla borde få ha en så underbar mamma som jag har. Jag skulle inte byta mot allt i världen! Hon är bara bäst!

Som jag skrev tidigare har min lillebror varit här i helgen och vi har bakat massor till födelsedagsfikat. Det blev så klart en tårta, cookies, macroner, chokladkaka med kokosknäck, cakepops och marschmellowpops.

 
Fyllde tårtan med vaniljkräm och chokladpudding.
Efter det lindade jag runt plastfolie, ganska hårt, för att sedan pressa ihop den med, ja vad det nu heter, typ som en kant på en springform. Sen fick den stå så i kylen ca ett dygn.


Och så här blev resultatet. Är riktigt nöjd med tanke på att det är första tårtan jag gjort som är täckt med sockerpasta!:)


Mixa ballerinakex ett åt gången och blanda sedan ihop med philadelphiaost och rulla till kulor.
 
Doppa en klubbpinne eller något liknande i smält choklad.
 
Tryck försiktigt ner pinnen.
 
Täck cakepopen försiktigt med den smälta chokladen.
 
Strö över strössel.


Resultatet av cakepopsen och marshmellowpopsen.


Fikafatet.


Allt det goda:)




Fredag 4 november

November?! Vad hände med tiden? Jag som tycker att det nyss var sommar och nu är det snart jul. Ingen ont om det, jag älskar julen och jag längtar. Fast i och för sig kan denna månad få gå fort och i december kan den gärna få sakta ner lite. Längtar tills man "får" börja göra jul hemma och tills snön ligger vit på backen!

Helgen är här, härligt tycker jag! Då är hela familjen hemma tillsammans för en gång skull. Denna helg har vi dessutom finfrämmande i form av minsta lillebroren. Han ska hjälpa mig att baka till mammas födelsedag på söndag. Tänkte att jag skulle lägga upp bilder på det vi bakat på söndagkväll då vi inte vill att mamma ska se i förväg vad vi har gjort, ska bli en överasskning:)

Funderar på att dyka ner i sängen nu, är lite trött då William bestämde sig för att vakna 5 imorrse... Tur att det är jag som har sovmorgon imorgon;)

RSS 2.0