V.30

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.




Helg

Helgen startade med att lillebror komme hit för att sova för att mamma och pappa jobbade.
Vi började med att göra iordning middagen som blev tacos, alltid lika gott!!
Efter det for vi på Edda för lite lek och plask. Var väldigt mycket folk, men kanske inte är så konstigt en fredag eftermiddag.
Väl hemma igen gjorde vi iordning en deg för lussebullsbak. Åh vad jag har längtat efter det länge. Kanske lite tidigt att börja med sådant men vadå, får baka det igen sen!:) Sen såg vi såklart Idol också!
Vi sov nog riktigt gott alla tre den natten efter en fullspäckad eftermiddag.

Lördagen kom.. Matte kom och väckte jag och Joel vid 10, skönt med sovmorgon. Matte for ut och gick med sin bror så jag och Joel låg kvar i sängen och myste och såg barnprogram ett ganska bra tag tills det blev tid för lunch. Blev sedan en sväng på stan för lite fika på Wayne´s. Sen åkte jag och Joel till mamma och pappa, bakade pepparkakor. Blev att äta middag där och stannade hela kvällen lång då Matte var och roade sig på Oleary´s.

Sovmorgon även imorrse, men det är väl det man ska göra på helgen, sova ut. Gjorde iordning frukost och sen begav nvi oss på Edda för att se lillebror spela två innebandymatcher. Är så kul att se dom små spela, alla på bollen:)
Middagen stod Mattes mamma för, supergott!! Sen tittade vi även på lite bebiskläder som Matte hade när han var liten, fick med oss lite hem.
Nu ligger vi i sängen och ser Vem Kan Slå Filip Och Fredrik, jämt är det, får se vem som vinner.
Sen blir det sussa!


                  
                                                                                       En sliten krigare:)

 

 


Min Pärla!

Med tårar i ögonen lämnade min pärla gården idag. Men samtidigt är det ganska skönt för det närmsta året/åren kommer den inte komma till användning.. Får köpa en ny sen, om nått år eller så... Ska bara försöka hålla i pengarna tills dess, hur nu det ska gå återstår att se.

Hockey och middag på Olearys blev det ikväll. Matchen slutade 2-2, trist!
De andra for vidare till Kim för mer festande och jag for hem till soffan, min rygg orkade inte riktigt med ikväll...

Grattis Sofia, Robin och Tuva till nytillskottet!!:)


Min pärla!!


Fredag 13/11

Vad ska hända för hemskt idag då? Hoppas på ingenting!
Dagen har i alla fall börjat bra.
Tog mig en ganska lång sovmorgon då jag slutade jobba 12 igår kväll.
Gick ut och häntade posten och fick se ett brev från försäkringskassan. Är beviljad hel havandeskapspenning från 6/12, jippi!! Skickade in ansökan förra fredagen så räknade inte med att det skulle gå så fort, visst är dom kända för att inte vara allt för snabba?! Är bara kvar att skicka in inkomstuppgifter nu så jag får mig nå pengar då jag slutar jobba. Skönt att det är klart!:)

Ikväll, vad händer då?!?!
Blir ost- och skinkpaj med broccoli till middag, sen Idol som vanligt kanske? Men det är ju rätt trevligt ändå!:)

Nu ska jag nog ta och plocka bort lite här hemma innan Matte kommer hem.

Barnmorskebesök

Har som rubriken lyder varit hos barnmorskan idag. Åh så mysigt det är att få höra lillhjärtat, det slår för fullt!!
Hon tog lite prover. Huvva, gillar det inte alls!! Inte för att det gör ont men det är obehagligt!

Sf-mått 27
Hjärtljud 153 slag/min

Nu är inte karln min skoterlös längre, han klarade sig inte många dagar utan..
Nä nu blir det att se lite Smallville sen sova.

Natti natti

Design...

Skulle vilja göra om designen på denna blogg. Men problemet är att jag har absolut ingen aning om hur man gör... Någon som skulle vilja ta sig an detta?:)


28, 90, 13

V.28 idag.
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.

90 dagar kvar tills vårt lillhjärta är beräknad att komma ut till oss.

 

13 arbetspass kvar tills jag går på "ledighet" om allt går som det ska.

Imorgon är det dax för ett besök hos barnmorskan igen.
Längtar såå mycket efter att få höra lillhjärtat slå!!

 




Sovfrämmande

Har haft lillebror här i natt. Lika mysigt varje gång:) Lite trångt i sängen men det är bara att vänja sig:)

Ikväll blir det att åka till mamma, som fyller år idag, och äta middag och fika.
Men innan det måste jag och lillebror gå ner på stan för att hitta den fina present vi kommit på att vi ska inhandla.

Igår var det husvisning i Kåge. Superfint hus, verkligen!! Jag kände mig verkligen hemma! Det är klart, det finns saker som behöver göras om men det är väl oftast så. Skulle kunna tänka mig att bo där, vilket jag inte kännt om något annat hus vi varit och tittat på. Men frågan är ju om vi har råd?! De kommande månaderna kommer det ju inte direkt vara klirr i kassan... Får fundera över det där.... Men det var ju så fint!!

Nä, nu ska vi göra oss iordning för en tur på stan.

RSS 2.0