Nerverna är på topp!

Ja snart går startskottet för årets backtävling i vitberget. Matte ska köra, hoppas mina nerver håller sig inte där dom ska. Förra året visste jag inte vart jag skulle ta vägen, på grund av att jag var så fruktansvärt nervös!! Hur ska det bli ikväll då? Känner inte så jätte mycket nu, men det lär ju komma!
Har precis sytt öglor på Mattes täckisar så att han kan ha ett skärp, blev inte så snyggt men dom funkar ju som dom ska.

Igår var det bakning som stod på mitt schema, morotskaka blev det. Smakade den idag, mycket god. Men så krånglig den var att göra. Var en sväng på stan också för att hitta något fint till lillebror som fyllde år igår. Hittade inget som jag tyckte passade. Så det fick bli en dag på BodaBorg, pizza, godis, film och övernattning hemma hos oss. Men istället för att köpa något till Joel på stan hittade jag lite till mig själv istället (ovanligt nog). Ett par skor (svindyra, så nu har jag lite ångest) och två tröjor.
Idag blev det då en till tripp ner på stan, klippte mig hos frissan, äntligen hade dom en ledig tid! Och så köpte jag band så att jag kunde sy ögglorna till Mattes brallor.

Nu måste jag duka, Matte är så duktig och lagar mat!

Ses på vitberget ikväll!!!!!!



//Alexandra

AKUTEN i 3 timmar !!!!!

JAJAMEN 3 timmar för 3 stygn = jobbigt!!!
Jaaa men ska ju alltid lyckas me det omöjliga. Och idag var det en sådan dag  sista minutrarna lyckades ja me att hugga in  kniven i handen, Saaatan va det blödde,

Så  nu går man på ANTIBIOTIKA :P

//MATTE

090120

Har haft en rikigt skön dag idag. Jobbade bara till 13.00 sen for jag hem och gjorde... ingenting. Vart en liten stadstur tillslut i alla fall, och var köpte jag inte om inte ett par jeans. Äntligen hittade jag ett par!! Nu ska jag bara nöta på dom och sen köpa ett par nya, fast vore kanske bra om jag skulle köpa ett till par innan dom nya går sönder.
Pappa ringde, dom skulle äta palt, och vad gjorde jag då. Jo jag bjöd mig själv på middag hos mor och far. Mumsigt!
Fick veta idag på jobbet att jag ska hålla i en inskolning imorgon..Oj oj, hur ska detta sluta? Hur gör man när man inskolar någon? Jag har ju bara blivit inskolad själv... Aja det går säkert bra, får jag hoppas. Ska lära henne ALLT jag kan!
Nu sitter här och bloggar om ointressanta saker och ser på Unga Mödrar, vad är det för program egentligen? Värdelöst, fast ändå kul att se.....
Väntar på att Matte ska komma hem. Han jobbar över idag. Trodde han skulle vara hemma då jag komme från mamma och pappa men så var icket fallet. Så nu ska ja mysa i soffan och se tv!



En gammal bild
Lillebror Joel, storasyster Malin, jag, lillebror Tobias och brors dotter Stella.
Bara storebror Henke som fattas.

//Alexandra

skoter !!!




Jajamen skoter är en del av livet. ja i lördags var det ju körning som ni kanske sett alexandra skrivigt.
Det var som första riktiga svängen kan man som säga, efter som dom andra har varit på crossbana och i fjällen som slutade med dåligt väder i fjällen och rygg ont på crossbanen.
Ja i lördags Robin me sin  nya skoter å NYA SKIDOR tappade taget om skoter och den hamnade me skidan rakt i ett träd så hans NYA SKIDA stog rakt upp TYPISKT. Och dagen slutade med att mitt styrstål gick AV, så då fick jag entligen en anledning att köpa nya thohooo !! men det är ju inte GRATIS !!!! trist

= DOM NYA SKIDORN  SLP Powder Pro trivs


PS, den 30 januari  vitberget kl 19 alla måste vara där !!! BACKTÄVLIG skoter jajamen jag ska vara med !!!!!

//MATTE

Extrajobb ikväll

Chefen ringde precis och frågade om jag ville jobba extra ikväll för att det var lite mycket på jobbet. Och vem säger nej till kvallpengar? Inte jag iaf. Ska börja jobba kl 17.00 och så länge jag behövs där. Börjar 7.00 imorgon så det kan ju bli lite trögt att kliva upp imorgon men det är helt klart värt det!
Ska med mamma och Joel på stan nu, hoppas att jag hitta jeans, välbehövligt!!!
//Alexandra

Helgen!

Fredag -
Halvtung dag  på jobbet. Mycket patienter och mycket man ska hinna med under dagen.
Matte hämtade mig på jobbet (det var ju så fruktansvärt kallt!!) och skjutsade mig ner på stan. Och varför är det ALLTID så att när man har pengar hittar man ingenting? Skulle behöva minst ett par nya jeans, dom enda jag har är trasiga.... Hittade en endaste tröja i alla fall, men vet inte om jag ska behålla den.
Sen mötte jag upp Matte, Tobbe, Kim och Marcus för att gå till Frasses och äta middag för att sedan gå hem till oss och dricka lite alkohol. Hann spela endel GuitarHero och Buzz också, tappade räkningen på hur många gånger vi spelade, men jag vann en gång i alla fall. Efter det och med lita alkohol i kroppen bar det av till Nocs för att lyssna på Tobbes kompis som spelade där, super duktig!!

Lördag - Började med en välbehövlig sovmorgon, Matte var ändå och körde skoter. Åt varma mackor till lunch sen diskade jag bort allt sen fredagen och tog bort alla tomflaskor.. Sen vart det en del sofftid, dator, tv och ett avsnitt Heroes. På kvällen for vi till Tåme för att köra lite bil på isen. Var faktiskt mycket svårare än man kan tro, så det vart mest att sitta i passagerarsätet för min del. Känndes kallt även denna kväll, fastän det bara var -5. Då vi vart less på bilkörandet åkte vi hem till oss för att äta chips och se Wallander. Någon som vet när dom visar nya Wallander på bio i stan?

Söndag - Sovmorgon även idag, tro det eller ej men Matte sov lika länge som jag, han som alltid vaknar vid 9 på morgonen. Vi tog oss en riktigt härlig "morgon" promenad för att sedan göra lunch då vi komme hem. Såg sedan Körslaget och Let´s Dance, och sen ville Matte se Austin Powers, så mycket tvtid idag med. 
Vi körde till Kåge för att lämna igen släpen på PTC och sen hem igen för att laga middag. Och nu sitter jag här, bloggar och ser handboll medans Matte är i duschen. Ska se National Treasur sen, och kanske spela nått spel, om jag nu får Matte till att vilja det. Han hatar att spelaspel och jag älskar det.

Älskling

//Alexandra

Fredag!

Idag är det alltså fredag, och helg för den delen..För er som är lediga.
Dagen/morgonen började med att jag var arg (i sömnen alltså). Mattes väckare på mobilen ringde och jag skulle ge han telefonen, men hittade den inte. Sa att han skulle ta den själv (det ringde hur högt som helst) men den nådde han så klart inte.. Så jag tog tag i telefonen och slet den ur laddaren och kastade den på han.. Haha, har dock inget minne av detta. Sen fortsatte jag sova tills pappa ringde och behövde skjuts från Volvo, då han hade lämnat in bilen. Och snäll som jag är körde jag han hem. Blev då kvar där hela dagen.
Sen bar det av på Olearys för en riktigt god middag, jag, Matte, mamma, pappa och lillebror. Mycket skratt och prat om mammas hotellbesök:)
Efter det for jag och Matte hem och öppnade en vinare, tog fram lite kex, ost och vindruvor, vilket mys!
Har precis sett Let´s Dance och spelat Skip-boo, bara jag som tycker att det är kul...
Nu verkar vi ska se Hulken, inte så bra tycker jag men då får ju Matte som han vill :)

Smarrigt






Musse




//Alexandra


SJUK ?!?! ?!

"Varit"  "är"  "blir" ALLA sjuka efter Ammarnäs svängen ?
hela våran  stuga är tydligen sjuka (förutom joel och alex) vad hände i stugan ?

Jag har inte varit riktigt 100 sen i onsdags snuvig ont i halsen, Och det verkar inte bli bättre om ja vårgar säga det :(.
kommer väl bli en inne helg i helgen när man hamnar i soffan och tycker synd om sig själv.
Får väl se imorn efter jobbet hur man känner sig. JAG och ALEX ska på olle`s och käka imorn sen hem till osstbrickan och ett glas rött, Hoppas man inte  blivigt allt för dålig innan dess.

Nu ska ja se om ja vågar väcka sömntutan har bredvidmig i soffan!!
Ha en bra helg då alla goa och glada. FREDAG IMORN!!!!


//Matte

Husdjuren


FIRRARARNA 18st kanske inte ser alla 18st på bilder men kolla  nära kan du se ett gäng ! "julpyntat"




MUSSE!!!  våran finnaste katt.  busigaste av dom alla med, men ändå  go och glad.


//Matte

UPPESITTAR KVÄLL !!



HOCKEY för hela slanten !!!  PÅ PROJEKTORN "85tum"
jajamen ikväll blir en lång kväll :P Först Skellefteå AIK Matchen! Sen blir det kanske och slumra lite i soffan spela lite Gitarhero och umgås, sen klockan 01:30 blir det JVM för HELA SLANTEN!!!!! "85tum"

Idag var jag och kim och skruvade igång Alex volvo 740tic, var ute och sladdade runt lite me den i Kåge :P.
Har även  varit och köpt lite mer fiskar till vårt akvarium idag ,så nu har vi 18 firrar (bilder kommer så småningom)

Jaja nu blir det pannkaka och bog fläsk "mumms" sen börja värma upp inför UPPESITTARKVÄLLEN !!!

//Matte


Nyårsfirande Gautosjö/Ammarnäs

Ja då var vi hemma igen då efter vårt nyårsfirande. Denna nyårs skulle firas lugnt och stillsamt i Gautosjö, men vad blev det, tvärrt om!
I måndags begav sig jag, Matte, Tobbe, Kim, Therese, Tobbe, Jonas och Sussi till Gautosjö. Kvällen spenderades med att packa upp lite grejjer sen att bara slappa för att sedan åka en sväng till Ammarnäs nästkommande dag (6mil skoterväg). Kollade på vädret för att se att det var OK att köra över, det såg lite blåsigt ut, men så farligt kan det ju inte vara, tänkte vi. Vi begav oss iväg på våra 5 skotrar mot Ammarnäs. Då vi kom upp på fjället började det blåsa mer, mer och mer! Att tilläggas bör väl också att det inte alls var mycket snö, vi körde bland buskar och stenar, gick alltså inte så fort att ta sig fram. Vi stannade med jämna mellanrum för att hitta nästa stolpe för att se hur leden gick, och för att se så att alla var med i ledet. Då det var ca 1mil kvar till Ammarnäs möttes vi upp av annat skoterfolk som vi skulle umgås med under dagen. Var meningen att vi alla skulle stanna kvar över natten. Men jag, Matte, Tobbe och Kimn bestämde oss för att köra tillbaka till Gautosjö. Vi hade inga sovgrejjer med oss och visste inte vart vi skulle övernatta. Sen tänkte vi att det skulle vara bra att köra tillbaka medans det var ljust ute, och på vädret sa dom att det skulle blåsa ännu mer dagen efter. Tyckte alltså att det var lika bra att köra tillbaka redan då.
Vi började köra, men ungefär halvvgäs händer något som inte får hända, jag får soppatorsk. Matte bestämmer sig för att fortsätta till Gautosjö för att hämta bensin, men kör lite fel så han kommer tillbaka till oss som står och väntar i  STORMEN. Han ringer då till TobbeG som ska komma. Vi står då mitt på kalfjället och håller på att frysa ihjäl i denna storm. Det går inte gömma sig någonstans, ingenstans att gräva ner sig heller för det fanns ju knappt nån snö....
Efter ca 2,5timme kommer då våra hjältar Tobias Gustafsson och Johan Hällgren! Jag blev så otroligt glad och lättad så det kom en och annan tår från ögat.
Vi bestämde oss då för att köra tillbaka till Ammarnäs med dom. Nu Stormade det ännu mer!! Man såg knappt nästa ledstolpe! Man fick krampa sig fast i skotern för att ens kunna sitta kvar kändes det som. Huvvaligen!!!
Väl framme i Ammarnäs var vi väldigt frusna och hungriga, hade ju inte ätit sedan morgonen och nu var det sent på eftermiddagen.....  Vi fick sova hos några snälla själar som är med än Guld värda!!!!! Tack än en gång!
Vi gick och åt på någon restauran i mjukisar, rätt skönt faktiskt men man kännde sig ändå inte så fräsch...
Nyårsafton då, vi insåg väldigt snabbt att vi inte skulle kunna köra tillbaka till Gauto, nu varnade de för ORKAN på fjället. Som tur var hade vi kvar Joel, Sanna och Emmelie i Gautosjö. Men där var vädret inte bättre, det stormade lika mycket och träden hade farit över telefonledningarna så de hade ingen täckning. De fick då köra till Laisvall för att kunna prata med oss (ca 4mil). De fick alltså ta två bilar och en släp och mycket av våra grejjer för att sedan köra till Ammarnäs (ca 30mil). Då dom komme fram var det duschen som gällde. Kan säga att det har nog aldig varit så skönt att duscha och byta kläder som det var just då! Kvällen blev med än lyckad, hur bra som helst, och det skålades i skumpa.
Nyårsdagen vaknade man inte så bakis som man kanske hade förtjänat, ganska skönt. Var dock en massa folk som sov i lägenheten, ca 13pers, i en tvåa.. Men finns det hjärterum finns det stjärterum!
Det spelades en massa kort och skrattades en hel del. Vi skulle då börja planera våran resa tillbaka till Gauto.. Var meningen att Tobbe, Sussi och Jonas skulle köra skoter över, men.. De vaknar upp med magsjuka och feber. Och 11st rymms inte i två bilar, inte om man ska åka 30mil... Så Sanna och Emmelie fick åka hem med Jenny, Jossan och Anders. Tobbe, Jonas och Sussi fick åka hem med några andra som också var sjuka. Allt löste sig till slut efter många om och men.
Vi begav oss då våra 30mil tillbaka tilll stugan i Gauto, och vi tog oss dit utan några som helst problem. Sov då där två nätter för att vila upp oss.. Sen var det bara att åka hem igår, ytterligare 30mil, (mycket bilåkning).
Detta kommer nog att vara det nyår man Aldrig glömmer!! Men vi har haft så roligt, efter alla omständigheter, tack vare de snälla människor som tog emot oss med öppna armar. TACK!!

Hur tur kan man ha?  Kortspel   Skotrar Gör oss redo för kvällen Lite dans Man tar vad man har då man inte hittar någon spegel  Tobbe & Sussi Kimpaa Älskling    Nämen Lekledare           

/Alexandra

RSS 2.0